Året der gik i Center Nordvest

16.01.2018
  • ""
  • ""
  • ""
Nytårskuren bød på et overflødighedshorn af snacks, bevingede ord og gode minder fra 2017 i Center Nordvest.

”Center Nordvest er som en dråbe i vandet; rundt om os spreder sig ringe, der oplyser om psykisk sårbarhed og nedbryder tabuer.”.

Henriette gav de indledende ord til årets Nytårskur i Socialpsykiatrisk Center Nordvest. Hun arbejder i Café Vigør, der, i anledning af nytårskuren, havde sat et overflødighedshorn af et langbord op; salte snacks, kager, frugt og grønt, samt et glas alkoholfri bobler blev budt de fremmødte.

Året der gik
Efter Henriette gik centerchef Anne Biener på med en tale om året, der gik. Der er blevet holdt mange arrangementer, kurser og foredrag i Center Nordvest i 2017; Frinova Videns- og Kompetencecenter åbnede i marts, den årlige Brugerkonference blev afholdt i Kulturhuset på Tomsgårdsvej i juni og oktober bød både på Centerkonference på Hejrevej, Medicinpædagogisk Temadag i Center Nørrebro og Team Mod på Livets datingfest på Rønnebo.

Alle sammen tiltag, der, med Henriettes bevingede ord, oplyser om vilkårene for mennesker med erfaringer fra psykiatrien og nedbryde de mange tabuer, der stadig findes.

Året der kommer
Det nye år byder sandsynligvis på mindst ligeså mange spændende begivenheder. En stor begivenhed i det nye år er, at Socialpsykiatrisk Center Nordvest, sammen med resten af Socialforvaltningen, har fået ny borgmester. Det kan virke langt væk fra dagligdagen på vores forskellige aktivitets-, samværs- og botilbud, men Socialborgmester Mia Nyegaards arbejde har indflydelse på os. Vi afslutter kuren med hendes drømme for København og de mest udsatte mennesker i kommunen; 

”Vi er Danmarks største socialforvaltning, og vi skal gå forrest. Tænk engang, hvis vi kunne afskaffe hjemløshed i København. Hvis vi kunne profilere os som en by, der tror på og kæmper for de udsatte.”

Godt nytår fra Socialpsykiatrisk Center Nordvest